Naslovnica Izdvojeno RH: Priveden novinar Indexa

RH: Priveden novinar Indexa

513

Zagreb — Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak na zagrebački Prekršajni sud zbog objave na društvenoj mrži Twitter u augustu u kojoj je, tvrde u policiji, na uvredljiv način preradio riječi pjesme ”Vila Velebita”, javlja Hina.

Zagrebačka policija se još uvijek nije službeno oglasila o događaju, a nije poznato je li policija postupala po službenoj dužnosti ili je Duhaček priveden na temelju prijave građana, javljaju mediji u Hrvatskoj, na koje se poziva Radio Slobodna Evropa.

Index piše da je Duhaček jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija, poslije čega je sam otišao u policijsku stanicu, ali je danas, dok je kretao na službeni put, u zagrebačkoj zračnoj luci priveden.

Riječ je o objavama u kojima je, prema vlastitom priznanju, podstaknut izlijevanjem otpadnih voda u Nacionalnom parku Plitvička jezera preradio riječi domoljubne pjesme ”Vila Velebita”.

Portal Index navodi da je sporna i Duhačekova ranije objava u kojoj je komentirao policijsku intervenciju u jednom zadarskom fast foodu, popraćenom uvredljivim komentarom na račun policije.

Jedna objava potječe iz jula prošle godine, a druga je od prije nekoliko sedmica, javlja Index.

(StarMo)