Naslovnica Region RH: Posebne mjere u dalmatinskim zaleđu

RH: Posebne mjere u dalmatinskim zaleđu

249
foto: arhiva - ilustracija

Zagreb — U protekla 24 sata zabilježeno je rekordnih 306 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa su trenutno u Hrvatskoj 2.052 aktivna slučaja covida-19, objavio je u subotu Nacionalni štab civilne zaštite.

Među njima su 143 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. Jedna je osoba preminula, prenijeli su hrvatski mediji.

Od početka epidemije u Hrvatskoj zabilježeno je 7900 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 170 preminulo, a 5678 se oporavilo. U samoizolaciji su trenutno 6868 osoba.

Zbog pogoršanja epidemioloških prilika, na prijedlog Štaba civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te štaba Imotskog, Ciste Provo, Lovreća, Lokvičića, Podbablja, Prološca, Runovića, Zagvozda i Zmijavaca, za to se područje uvode potrebne epidemiološke mjere u trajanju od 14 dana, koje će se početi primjenjivati u ponedjeljak, 24. augusta.

Uvođenje nužnih mjera predviđa da na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba dok se ostale privatne svečanosti i proslave mogu organizirati samo u krugu porodice i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba.

Ugostiteljski objekti poput barova i bistroa mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima, na terasama i slično, dok porodična poljoprivredna gazdinstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati grupe u kojima je više od 20 osoba.

Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a saučešće ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom, stoji u saopštenju Nacionalnog štaba civilne zaštite.

(StarMo)