Naslovnica Izdvojeno RH: Objavljena imena poginulog i nestalog pilota

RH: Objavljena imena poginulog i nestalog pilota

544
foto: MORH/Index.hr

Zagreb — Kod Zlarina, ispred mjesta Zablaće, u ponedjeljak u more je pao vojni helikopter Hrvatske vojske Kiowa Warrior u kojem su bile dvije osobe. Poginuo je pilot, a za drugim pilotom se traga.

Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) je upravo objavilo identitete pilota koji su bili u avionu u trenutku pada, prenosi Index.hr.

Javljaju kako je prilikom pada helikoptera smrtno stradao major Marin Klarin, dok se za natporučnikom Tomislavom Baturinom i dalje intenzivno traga.

“U tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće koja se dogodila u ponedjeljak, 27. januara 2020., smrtno je stradao pilot Hrvatske ratne avijacije major Marin Klarin, dok se za drugim članom posade, pilotom, natporučnikom Tomislavom Baturinom, i dalje intenzivno traga”, javlja MORH.

Dodaju i kako su potpredsjednik vlade i ministar odbrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog štaba OS-a RH general zbora Mirko Šundov i komandant Hrvatske ratne avijacije brigadni general Michael Križanec tokom poslijepodneva posjetili su porodice stradalih pilota HRZ-a i izrazili saučešće familiji Klarin.

“Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska izražavaju saučešće porodici poginulog majora Klarina te saosjećaju s porodicom natporučnika Baturine za kojim se i dalje traga”, javljaju iz MORH-a.

(StarMo)