Naslovnica Region RH: Novi slučajevi koronavirusa

RH: Novi slučajevi koronavirusa

270
Zagreb; foto: arhiva - ilustracija

Zagreb — U Hrvatskoj su potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da ih je sada ukupno 442, a patološki nalaz pokazuje da je uzrok smrti preminulog Istranina bio koronavirus, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

“Imamo 442 potvrđena slučaja, 24 više od one brojke koju smo objavili ujutro, što čini 60 slučaja u zadnja 24 sata. Ne povećava nam se broj, nego od subote kada smo imali 78, što je bio vrhunac i iznenadni porast, držimo se ispod te brojke, što nam daje nade da će naša krivulja biti više položena nego uspravna”, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Dodao je kako su 22 osobe izliječene, a ta brojka raste iz dana u dan, navodi Hina, a prenose bh. mediji, koji se pozivaju na Fenu.

“Mogu vam mogu potvrditi da je patološki nalaz umrle osobe iz Istarske županije pokazao da se radi o smrti od COVID-19”, kazao je Capak.

Direktorica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić izvijestila je da se broj bolesnika na respiratoru nije povećao, ali jednom od njih stanuje se pogoršalo.

“Nadamo se da ćemo uspjeti učiniti sve da se njegovo stanje poboljša”, istakla je Markotić.

Od jutros je osmero novih pozitivnih slučajeva hospitalizirano, a još nekoliko osoba je na posmatranju, oni čekaju testiranje da se vidi jesu li bolesni.

(StarMo)