Naslovnica Region RH: Izglasana druga vlada Andreja Plenkovića

RH: Izglasana druga vlada Andreja Plenkovića

268
foto: Vlada RH

Zagreb — Vlada Hrvatske premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno sinoć povjerenje parlamenta, premijer je pritom poručio kako će nastojati opravdati dobiveno povjerenje koje doživljava “kao obavezu i šansu” i za vladu, i za sve hrvatske građane.

Nakon cjelodnevne, maratonske rasprave za drugu Plenkovićevu vladu glasovalo je 76 zastupnika od ukupno 151, protiv je bilo 59, suzdržanih nije bilo, prenosi Index.hr.

Premijer je na kraju rasprave zahvalio zastupnicima koji su dali podršku programu i ljudima koje je predstavio, ali i onima koji su izrazili kritike i neslaganje.

“Cilj pred nama je raditi na političkom programu koji, po nama, pogađa sve bitno za Hrvatsku u iduće četiri godine”, poručio je Plenković, te naglasio kako u tome Hrvatska ima dodatnu polugu za koju se izborila, 22 milijarde eura. “Napravili smo iskorak koji nam daje veći manevarski prostor u situaciji bez presedana, imamo alate koje ćemo iskoristiti, imamo više iskustva nego prije četiri godine, imamo uigrane ljude”, rekao je zastupnicima.

Najavio je kako će vlada raditi sljedeće četiri godine.

“Nastojat ćemo dati sve od sebe, znanjem, stručnošću, elanom, entuzijazmom, imamo motiv, motiv rada za opće dobro, za Hrvatsku, motiv da se odužimo onima koji su za Hrvatsku dali sve, hrvatskim braniteljima, i za njih ćemo raditi u godinama pred nama, želja nam je da Hrvatska za četiri godine izgleda bolje nego danas”, poručio je Plenković i dobio aplauz.

Najavio je i kako će vlada nastojati biti otvorenija prema prijedlozima opozicije.

(StarMo)