Naslovnica Region RH: Formirana Komisija o padu helikoptera

RH: Formirana Komisija o padu helikoptera

507
foto: Index.hr/Pixsell

Zagreb — Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) u utorak je saopćilo da je iz mora izvučeno tijelo pronađenog pilota natporučnika Tomislava Baturine koji je poginuo u padu vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu, javili su hrvatski mediji.

Tijelo drugog člana posade, pilota natporučnika Tomislava Baturine izvučeno je iz mora na obalu kod mjesta Zablaće u Šibensko-kninskoj županiji.

Pilot Baturina stradao je u ponedjeljak u padu helikoptera Kiowa Warrior u more kod Zlarina, a njegovo je tijelo, nakon intenzivne potrage, pronađeno u utorak ujutro u Šibenskom kanalu zajedno s olupinom helikoptera.

U tragičnoj nesreći pada helikoptera smrtno je stradao i major Marin Klarin, čije je tijelo pronađeno jučer.

Natporučnik Tomislav Baturina bio je pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar odbrane Damir Krstičević formirao je Komisiju na čelu s glavnim vojnim avionskim istražiocem s ciljem utvrđivanja okolnosti nastanka ove tragične nesreće.

Komandant Hrvatske ratne avijacije brigadni general Michael Križanec rekao je da je helikopter iz neobjašnjivih razloga udario u more, dok je drugi helikopter, koji je bio u paru s njim, ostao na mjestu događaja dozivajući pomoć.

(StarMo)