Naslovnica Region RH dobila novi Sabor, Jandroković opet predsjednik

RH dobila novi Sabor, Jandroković opet predsjednik

261
foto arhiva

Zagreb — Novi, deseti saziv Hrvatskog sabora konstituiran je u srijedu, a za njegovog predsjednika po drugi put izabran je Gordan Jandroković (HDZ).

Jandroković je dobio veliku podršku zastupnika, od njih 144, koliko ih je glasalo, samo je jedan bio suzdržan, niko protiv.

“Izbor na dužnost predsjednika Hrvatskog sabora po drugi put za mene je velika čast i čini me ponosnim. To je potvrda izbornih rezultata koji su pokazali da građani podržavaju smjer kojim su dosadašnja Vlada i parlamentarna većina vodile državu. Kao i priznanje za sva postignuća ostvarena u prethodne četiri godine”, kazao je Jandroković, prenose hrvatski mediji.

Predsjednik Sabora istakao je da se Hrvatska danas, kao i cijeli svijet, nalazi u vremenu punom izazova, suočena s pandemijom i ekonomskom krizom, ali da je hrvatska Vlada brzo i kvalitetno reagirala kada bi očuvala zdravlje i živote građana te radna mjesta.

“U tim složenim okolnostima, Hrvatski sabor je – kao jedan od rijetkih evropskih parlamenata – bez prekida radio donoseći zakone bitne za Hrvatsku”, naglasio je Jadnroković.

U desetom sazivu Hrvatskog sabora sjedit će 151 zastupnik, a najviše zastupnika imat će vladajući HDZ – 66. SDP-ova koalicija osvojila je 41 mandata, Domovinski pokret 16, Most 8, Zeleno-lijeva koalicija 7, koalicija Pametno 3, HNS 1, Narodna stranka – Reformisti 1, dok će predstavnici manjina imati osam zastupnika.

(StarMo)