Naslovnica Region RH: Beroš kaže da će se Vlada “zahvaliti Laucu”

RH: Beroš kaže da će se Vlada “zahvaliti Laucu”

91
Vili Beroš

Zagreb — Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u utorak da će se Vlada zahvaliti članu Znanstvenog savjeta Gordanu Laucu na dosadašnjem djelovanju u Savjetu zbog njegovih poziva građanima da izađu na prosvjede protiv covid potvrda.

“Nastojali smo eliminirati bilo kakvu moguću diskriminaciju i netko nas proziva za tiraniju. Mislim da su teze malo izmiješane i mislim da nije dobro miješati politiku u znanost i struku. Vjerujem da će se Vlada zahvaliti Laucu na aktivnostima i dosadašnjem djelovanju u Znanstvenom savjetu”, rekao je Beroš novinarima, javila je Hina.

Lauc je danas u objavi na društvenim mrežama pozvao građane na mirne prosvjede protiv obaveznih covid potvrda, ako ne žele da Vlada “glumi Tita”, odnosno propisuje ljudima kako trebaju čuvati svoje zdravlje.

Beroš je u izjavi nakon užeg kabineta Vlade RH rekao da je dosad branio Laucovo pravo da iznosi svoje mišljenje i stav.

“U nekoliko navrata smo razgovarali i mislim da nije problem što on ima drugačije mišljenje. Međutim, kada je njegovo djelovanje usmjereno u nekoliko pravaca, a to je propitivanje cijepljenju mlađih osoba, zagovaranje ukidanje mjera na vrhu četvrtog vala, poziv na okupljanja i na prosvjede, onda to brine”, kaže Beroš.

(StarMo)