Naslovnica Mostar RGM radio dobio novu web stranicu – Slušajte ih “online”

RGM radio dobio novu web stranicu – Slušajte ih “online”

1458

Mostar — Od jutros je aktivna nova internet stranica Radija gradska mreža – Mostarskog radija (rgm.ba).

Nova web stranica je urađena od strane tehničkog tima RGM radija, s osnovnom namjerom da u program ove mostarske radio stanice sa bogatom tradicijom što više približi slušaocima, ne samo iz Mostara, već i cijelog svijeta – svugdje gdje postoji pristup Internetu. U redakciji vjeruju da će ovaj način prezentacije programa RGM radija biti posebno zanimljim brojnim Mostarcima u dijaspori.

Web stranica je urađena moderno i pregledno. Osim mogućnosti slušanja programa radija „u relanom vremenu“, omugućen je i „podcast“, odnosno odloženo emitiranje nekih od sadržaja iz radijskog programa, odnosno specijaliziranih emisija. Uskoro se očekuje i posebna android aplikacija radija, koja će biti dostupna na postojećim servisima za uslugu.

– Posebno je važno što se jedan ovakav projekat pojavio baš ovo vrijeme pandemije koronavisrusa, kada je potreba za informcijama velika i važna. Nadamo se da ćemo na ovaj način biti bliži svim našim slušaocima bez obzira na kojoj se geografskoj širini ili dužini u svijetu nalaze. Posebno našim Mostarcima u svjetu – kazao je glavni i odgovorni urednik RGM radija, Faruk Kajtaz u povodu puštanja „u pogon“ nove web stranice.

Iz radakcije RGM – Mostarskog radija obećavaju puno dobre muzike i zanimljivih informacija. Naravno i “online”!

(StarMo)