Naslovnica Sport Reprezentativke BiH: Sljedeći put imat ćemo nešto oko vrata

Reprezentativke BiH: Sljedeći put imat ćemo nešto oko vrata

98
foto: Patria

Sarajevo — Košarkašice Bosne i Hercegovine došle su u nedjelju do Vijećnice u Sarajevu gdje je održana press konferencija.

Zmajice je u Vijećnici je dočekao gromoglasan aplauz, prenosi Patria.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva zahvalila je košarkašicama što su joj ukazale čast da bude njihov domaćin.

“Obraćam vam se kao Sarajka. Hvala vam što ste obradovali sve građane Bosne i Hercegovine. Ovaj uspjeh je samo vaš, čuvajte ga i vrijedno radite za naredne uspjehe. U rebalansu budžeta sve što je predviđeno ići će Košarkaškom savezu, kako bi napravili nešto pozitivno i ispravili grešku koja je prema vama počinjena. Dokazali ste da je država Bosna i Hercegovina država vrhunskog sporta”, poručila je Karić.

Selektor Goran Lojo potom je uručio gradonačelnici loptu koju su potpisale sve košarkašice.

Obratio se i ministar kulture i sporta u KS Samir Avdić, kazavši da je prije devet mjeseci bio na strani košarkašica.

“U vremenu teške pandemije zajedno sa tadašnjim saradnicima u KS BiH vodili smo bitku da grad Sarajevo dobije prostor i da se održe kvalifikacije. Mogu slobodno tvrditi da niti jedan balon nije u Evropi tako mogao ponuditi uslove, kao mi u hotelu Hills. Bio je to veliki zamajac za ono što se danas dešava. U ime Vlade KS i u svoje ime obećavam da ćemo odgovorno postupati prema svim vrhunskim sportistima”, istakao je Avdić poklonivši se košarkašicama BiH.

Tim menadžer reprezentacije Razija Mujanović kazala je da je snaga reprezentacije bilo zajedništvo i da bez toga nema uspjeha.

“I da zvanično čestitam ovim našim djevojkama, da svima poželim sreću i da nastavimo ovim putem”, istakla je Mujanović.

Selektor Goran Lojo kazao je da je prelijep osjećaj uz zahvalnost svima koji su im pomogli.

“Osjećam se fenomenalno, napravili smo uspjeh u bh. košarci. Trudit ćemo se i u buduće. U novembru počinju kvalifikacije za naredno Evropsko, a u februaru za Svjetsko prvenstvo”, poručio je Lojo.

Kapiten bh. selekcije Milica Deura istakla je da je ponosna na djevojke, jer su napravile čudo.

“Sljedeći put kada nas budete dočekivali ovako nadam se da ćemo imaiti nešto oko vrata. Puno toga je pred nama i samo možemo ovako nastaviti”, poručila je Deura.

Na pitanje šta je potrebno da se nastave ovakvi uspjesi, selektor Lojo kazao je da reprezentaciji trebaju sponzori i pomoć, ne samo ženskoj, već i muškoj.

Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH istakao je da će nastaviti jačati omladinske pogone i da kontinuiranim radom seniorske selekcije dobiju nove djevojke koje će nositi bh. dres.

(StarMo)