Naslovnica Život Rekordan rast zaraženih u Kaliforniji i Teksasu

Rekordan rast zaraženih u Kaliforniji i Teksasu

93

Los Angeles — Kalifornija i Teksas su zabilježili rekordan rast novih infekcija virusom korona tokom prethodnog dana, pokazuju zvanični podaci, a Los Angeles je izvijestio o “alarmantnom” rastu zaraze u drugom po veličini gradu u SAD, u kojem ima ukupno preko 100.000 slučajeva, javlja Reuters.

Los Angeles je postao novi epicentar epidemije dok broj zaraženih i hospitalizovanih raste uprkos naređenjima guvernera Kalifornije Gavina Newsoma o zatvaranju barova i da građani nose maske u gotovo svim javnim prostorima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Okružni direktor za javno zdravlje Barbara Ferrer izjavila je da je neophodno da se odmah preduzme akcija za usporavanje širenja korona virusa, jer se može desiti da zdravstveni sistem postane preopterećen i da broj oboljelih i preminulih dodatno skoči.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti saopštio je da će uslijediti velika pauza do ponovnog otvaranja kina i ostalih zabavnih sadržaja na najvećem bioskopskom tržištu u SAD.

Lokalna uprava objavila je da će plaže ostati zatvorene tokom vikenda za Dan nezavisnosti i da će vatromet biti zabranjen.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)