Naslovnica BiH Reis se suosjeća sa porodicom Memić…

Reis se suosjeća sa porodicom Memić…

93

Sarajevo — Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef Kavazović primio je danas Muriza Memića, oca rahmetli Dženana Memića.

Tim povodom reisu-l-ulema Kavazović je istakao da kao, otac, musliman i čovjek, suosjeća s porodicom Memić i dijeli njihovu tugu. Kazao je da ‘podržava njihovo nastojanje da se otkrije potpuna istina o svim okolnostima koje su dovele do smrti njihovog mladog sina’.

– Državne institucije, naročito one sigurnosne i pravosudne, ne smiju ostavljati prostor za sumnju u svoj rad. Nepovjerenje u institucije države unosi nemir u sve nas i otvara prostor bezakonju. Nikad i nigdje nije uspostavljena funkcionalna država blagostanja na nepravdi i anarhiji. Na zulumu i neredu, fesadu nijedna država nije opstala. Povratak povjerenja u institucije države i borba protiv korupcije moraju biti prioriteti svih u našoj državi i društvu – kazao je tim povodom reisu-l-ulema Kavazović.

Izrazio je nadu da će transparentan i profesionalan sudski postupak u tom predmetu u što skorije vrijeme otkriti potpunu istinu o smrti rahmetli Dženana i donijeti smiraj, kako porodici Memić, ocu Murizu, tako i čitavom našem društvu – navodi MINA.

(StarMo)