Naslovnica BiH Reis Kavazović: Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod

Reis Kavazović: Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod

329
reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović.

Sarajevo — Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović ocijenio je kako Bošnjaci imaju razloga biti zabrinuti za budućnost BiH ali i za vlastiti opstanak ustvrdivši da im i danas prijete ideologije koje su ranije sustavno radile na njihovoj marginalizaciji i konačnom uništenju, a osvrnuo se i na uvredljive izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“Postoji plan da Bošnjaci nestanu kao narod, ili barem da ne budu politički suveren narod, odnosno da budu svedeni na vjersku manjinu na dijelu teritorija. Autori tog plana ne čine puno da svoje namjere skriju. Oni vrebaju svoju priliku, neko veliko novo globalno preslagivanje”, izjavio je reis Kavazović u intervjuu listu “Ramazanske novine” čiji je nakladnik ogranak Islamske zajednice iz Tuzle, prenosi televizija N1.

Kavazović tvrdi kako je riječ o kontinuitetu povijesnog genocidnog projekta uništenja muslimana, a u konačnici Bošnjaka i države BiH kao političkog okvira koji ih štiti.

Kazao je kako upravo iz toga proistječe potreba da se veličaju ratni zločinci i njihovi politički rezultati, da se promovira svetosavska ideologija i “donekle ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora” te da se svakodnevno ponižavaju, ismijavaju i dehumaniziraju Bošnjaci koje se naziva muslimanima i “onima kojima treba sapun i šta sve što čujemo od najviših državnika naših susjeda”.

Milanović je u jednoj od svojih elaboracija stanja u BiH u kontekstu rasprave o mogućoj uspostavi građanske države kazao da toj zemlji “najprije treba sapun pa onda parfem”.


Reis Kavazović kaže kakao je sve to zapravo dio hibridnog rata kojim se želi održati na životu ideologiju zla “dok se ne ukaže povoljna prilika da ta mržnja koju svakodnevno siju ne postane gorivo nekog novog sukoba”.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)