Naslovnica Mostar Reis Kavazović otvara vakufski kompleks Podveležje

Reis Kavazović otvara vakufski kompleks Podveležje

157
reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović.

Mostar — U povodu početka rada novosagrađenog vakufskog kompleksa Podveležje, Medžlis islamske zajednice (MIZ) Mostar danas organizira svečani program koji će početi u 11 sati, a kompleks će otvoriti reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

Novoizgrađeni objekti prostiru se na više od 2.000 kvadratnih metara, u njima su smješteni hotel, restoran, centar za stare, džamija i biblioteka. Vrijednost projekta je 4.5 miliona maraka, javio je MIZ Mostar.

“Hotel raspolaže s devet superior soba, četiri superior apartmana i dva delux apartmana, restoranom kapaciteta 80 unutarnjih i 40 vanjskih mjesta, višenamjenskom konferencijskom dvoranom sa 180 stepeni pogledom na hercegovačku prirodu i spa centrom. Poseban naglasak usluga stavljen je na pripremu tradicionalne hrane za koju namirnice proizvode lokalni proizvođači s Podveležja”, navode iz MIZ-a.

Kompleks je izgrađen na nadmorskoj visini od 700 metara, od Mostara je udaljen 15 kilometara. Ovo je ujedno i prva ustanova ovakve namjene koja djeluje u okviru Islamske zajednice u BiH.

(StarMo)