Naslovnica Život Reis Kavazović o izjavama Dodika: On je u slijepoj ulici…

Reis Kavazović o izjavama Dodika: On je u slijepoj ulici…

125
Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović

Sarajevo — Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović komentirao je istup člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je u izjavi za HRT optužio objekte i vjerske službenike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da su “naredili vjernicima da izaberu Željka Komšića, aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH”.

Reisu-l-ulema Kavazović kazao je kako je “jasno da Milorad Dodik nastoji proizvesti što više političkog materijala zasnovanog na vjerskom targetiranju Bošnjaka u svrhu produbljivanja podjela među ljudima u Bosni i Hercegovini”.

– Bošnjaci, muslimani i Islamska zajednica su mu posebna meta, što se vidi iz rječnika kojeg koristi. On je na tragu srpskog Memoranduma SANU-a 2 – rekao je reisu-l-ulema Kavazović.

Reisu-l-ulema je dodao da se Dodikovi istupi “mogu činiti učinkovitim, ali samo kratkoročno”.

No, on zaboravlja da dugoročno najveću štetu nanosi sebi i svojim ljudima. On je trenutno u slijepoj ulici. Nalazi se pred zidom. Što to prije vidi veće su mu šanse da se vrati nazad. Rječnik koji upotrebljava je neprimjeren, a tvrdnje o muslimanima i Islamskoj zajednice lažne – zaključio je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba, prenosi Preporod info.

 

(StarMo)