Naslovnica Izdvojeno Reis: IZ “traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu”

Reis: IZ “traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu”

284
dr. Husein ef. Kavazović

Sarajevo — Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović održao je u utorak sastanak sa predsjednicom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aidom Pilav i Amrom Junuzović Kaljić.

Rrazgovarano je o mjerama koje je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini poduzela s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Kavazović je istakao kako će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini “poštovati preporuke nadležnih državnih i stručnih organa, ali da traga za načinima organizacije vjerskog života u ramazanu na način koji neće ugroziti zdravlje članova zajednice, građana Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge države u kojoj djeluje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini”.

Sastanka je bio nastaval konsultacija koje reisu-l-ulema i drugi predstavnici Islamske zajednice ovih dana imaju sa nadležnim državnim organima i ekspertima iz oblasti epidemiologije i javnog zdravlja s ciljem izrade protokola i preporuka prema kojim bi se odvijao vjerski život u toku mjeseca ramazana.

(StarMo)