Naslovnica Mostar Red Bull: Evo ko je pobjednik Mostara

Red Bull: Evo ko je pobjednik Mostara

296

Rumun Constantin Popovici u muškoj i Australka Rhiannan Iffland u ženskoj konkurenciji pobjednici su mostarske dionice svjetskog Red Bull Cliff Diving takmičenja.

Veliki “posao” napravio je i Englez Gary Hunt, koji je osvajanjem drugog mjesta na današnjem takmičenju potvrdio osvajanje titule u ukupnom poretku ove sezone. Treći u muškoj konkurenciji danas je bio Meksikanac Jonathan Paredes koji je pobijedio 2015. godine na prvim Red Bull skokovima u Mostaru.

U ženskoj konkurenciji, druga je Eleanor Townsend Smart iz Sjedinjenih Američkih Država, a treća Lysanne Richard iz Kanade.

Današnjem događaju prisustvovalo je više hiljada gledalaca, bukvalno iz cijelog svijeta, koji su popunili prostor platoa ispod Starog mosta.

Ovo je bio treći dan spektakla u Mostaru, nakon što su u četvrtak održani prvi treninzi, zatim u petak dvije serije skokova u obje konkurencije, te u subotu dvije finalne serije.

Organizator se kao i svake godine potrudio s brojim drugim popratnim dešavanjima. U dva dana upriličeno je deset koncerata na pet scena u Starom gradu, a danas je na relaciji Sarajevo – Mostar saobraćala i posebna linija talgo voza.

(StarMo)