Naslovnica Sport Red Army: Evropski nastup željno iščekuju i navijači sa Ilidže

Red Army: Evropski nastup željno iščekuju i navijači sa Ilidže

190

Sarajevo — Navijači Veleža s velikim nestrpljenjem očekuju prvu evropsku utakmicu ove sezone. Posebno se to odnosi na udruženje navijača Red Army Ilidža Amer Demirović, koje nosi naziv po navijaču Rođenih koji je prije dvije godine prerano preminuo.

Članovi ovog udruženja u srijedu uveče su na Ilidži organizovali druženje sa sportskim novinarima Sašom Ibruljem i Darijom Mehmedovićem. Ibrulj je izdao knjigu o 100 godina fudbalskog kluba Velež dok je Mehmedović u knjizi predstavio lik i djelo jednog od najboljih igrača u istoriji ovog kluba Muhameda Mujića. Također, Mehmedović je objavio i dokumentarni film pod nazivom Rođeni, u produkciji Federalne Televizije.

“Naša želja je da u okviru udruženja okupimo što više ljudi koji navijaju za Velež, bez obzira u kojem dijelu Bosne i Hercegovine ili svijeta žive u ovom trenutku. Naši članovi su kompeletne naše porodice, supruge, djeca, majke i očevi – svi oni kojima je crvena boja u krvi i koji su spremni pomoći našem voljenom klubu na bilo koji način. Svoju ljubav prema Veležu smo do sada dokazali na mnogo načina, a to ćemo nastaviti činiti i u budućnosti. Pozivam sve navijače Veleža u Sarajevu da nam se pridruže kroz članstvo u našem udruženju a vrlo brzo imamo namjeru da uspostavimo saradnju sa simpatizerima Veleža koji se nalaze širom Bosne i Hercegovine”, izjavio je predsjednik upravnog odbora ovog udruženja Leo Bruck, prenosi federalna.ba.

Udruženje Red Army Ilidža Amer Demirović zvanično je registrovano 31. maja ove godine i kao takvo je prvo registrovano udruženje navijača nekog kluba koje ne djeluje prevashodno u gradu iz kojeg klub dolazi. Između brojnih ciljeva koje ima udruženje, sebi su kao jedan od ciljeva za zlatni jubilej kluba, postavili učlanjenje 100 navijača u FK Velež. Taj cilj su ostvarili vrlo brzo. Jer, kako i sami ističu poznatu parolu navijača Veleža, sve nas ista ljubav spaja, objavio je portal federalna.ba.

(StarMo)