Naslovnica Region “Razmišlja se”: U Srbiju uskoro samo sa testom?

“Razmišlja se”: U Srbiju uskoro samo sa testom?

165
foto arhiva

Beograd — Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje virusa korona u Srbiji Branislav Tiodorović izjavio je da se “razmišlja o tome da bude uveden PCR test za sve koji ulaze u zemlju ili test koji dokazuje prisustvo antitijela”.

– U narednih mjesec dana imamo dva scenarija. Prvi je ukoliko budemo poštovali mjere možemo očekivati da nam taj broj bude dvocifren, pa dobro, čak i kada pređe u trocifren kao sada, to nije toliko drastično, samo je važno situaciju držati pod kontrolom, a to se može samo poštovanjem mjera – istakao je Tiodorović.

On je naveo da je drugi scenario nepovoljan, a to je da ne uspiju da obezbijede da se mjere poštuju, da imaju skok, a za to postoje uslovi, jer, kako je rekao, oko Srbije epidemija bukti.

– Ništa nije teško ni komplikovano, samo poštujte mjere koje ponavljamo mjesecima, nosite maske u zatvorenom obavezno, držite ditancu od jednog i po metra, održavajte higijenu i ono najvažnije, u ovom periodu borbe sa virusom zaboravite na slavlja, proslave, okupljanja – naglasio je Tiodorović.

(StarMo)