Naslovnica Politika Raspušten Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad

Raspušten Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad

327

Mostar — Na današnjoj proširenoj online sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH, koja je održana pod predsjedavanjem predsjednika te stranke Dragana Čovića, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na posljednje aktivnosti te razvoju događanja u kontekstu priprema za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Predsjedništvo je na održanoj sjednici raspustilo Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad zbog nepoštivanja izbornih rokova, prijave stranke na izbore, kao i usaglašavanja liste kandidata za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika te imenovalo povjerenstvo HDZ-a BiH za Tomislavgrad koje predvodi Jozo Bagarić, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Također, usvojen je prijedlog listi i kandidata za načelnike/gradonačelnike te općinska/gradska vijeća koja su pristigla s terena.

“Cilj HDZ-a BiH je jasan, dobiti većinu od prijavljenih kandidata za načelnike/gradonačelnike, te većinu na listama za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i liste s koalicijama stranaka Hrvatskog narodnog sabora”, zaključeno je na sjednici.

Kako je istaknuto, Predsjedništvo HDZ-a BiH pozdravlja dogovor i prijavu zajedničke Hrvatske liste, HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora u onim prostorima gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen, navodeći kako se sprječavanjem rasipanja hrvatskih glasova očekuje osvajanje više mandata za lokalne izbore.

Iz Predsjedništva HDZ-a BiH pozvali su sve one koji žive u iseljeništvu da budu dio hrvatskog zajedništva i iskoriste svoje biračko pravo, te se blagovremeno prijave za dopisno glasanje, a krajnji rok za prijavu je 1. septembra.

(StarMo)