Naslovnica Politika Raspudić “ulazi u arenu”, jer “ne želi biti idiot”

Raspudić “ulazi u arenu”, jer “ne želi biti idiot”

379
jedan od plakata sa likom Raspudića

Zagreb — Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i u Mostaru Nino Raspudić potvrdio je u nedjelju da “ulazi u politiku”, te najavio da će se kandidirati na Mostovoj listi.

– Ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je”, rekao je Raspudić gostujući u emisiji HRT-a “Nedjeljom u dva”, dodavši da više “ne želi biti idiot”.

Pojašnjavajući svoju odluku, rekao je da u antičkoj grčkoj demokraciji pojam “idiotes”, od koje potječe riječ “idiot”, označava onog tko se ne bavi javnim poslom, već pušta da mu drugi određuju u kakvom svijetu će živjeti.

– Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj, ocijenio je Raspudić.

Rekao je da je kap koja je prelila čašu, njegova stara teza da je najveći problem danas ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji i globalno – demografski deficit.

Par dana ranije i supruga Nine Raspudića, Marija Selak – Raspudić najavila je da će ići na izbore, takođe na listi Mosta.

(StarMo)