Naslovnica Politika Raspudić prozvao Plenkovića, jer se “radi o glavi Hrvatima u BiH”

Raspudić prozvao Plenkovića, jer se “radi o glavi Hrvatima u BiH”

390
Nino Raspudić

Zagreb — Zastupnik Mosta u Saboru RH, Mostarac – Nino Raspudić izrazio je u petak “opravdanu sumnju” u korisnost izbora Marije Pejčinović-Burić za glavnog sekretara Vijeća Europe, navodeći da je njezin izbor “direktna šteta za vitalne hrvatske interese”.

Ocijenio je da “nikad agresivnije Vijeće Europe” zagovara ukidanje konstitutivnosti naroda u BiH, što je, kako kaže, ustavna kategorija.

– Imamo jasnu poruku institucije na čijem je čelu Pejčinović-Burić, prema kojoj je vrijeme da BiH prijeđe na drugačiji, moderni sistem, u kojem ne postoji diskriminacija i koji nije temeljen na konstitutivnim narodima, rekao je Raspudić.

Protumačio je kako su to riječi “trećerazrednog diplomata”, šefa Uprave za ljuska prava tog vijeća, nakon petodnevne virtuelne posjete BiH.

Raspudić je izrazio nadu da će Vlada RH i resorno ministarstvo znati reagirati te da se ubuduće na funkcije, kakva je ona Marije Pejčinović-Burić, neće kandidirati ljudi “koji izravno ili neizravno blagoslivljaju štetne dokumente i dozvoljavaju da se njihovom narodu radi o glavi”.


(StarMo)