Naslovnica Region Raspudić o “non paperu”: Čista građanska opcija u BiH je “nemoguća”…

Raspudić o “non paperu”: Čista građanska opcija u BiH je “nemoguća”…

382
Nino Raspudić

Zagreb — U razgovoru za “Glas Srpske” poslanik u Hrvatskom saboru Mostarac Nino Raspudić kazao je kako je još nejasno porijeklo i svrha “non papera” o BiH, koji već uveliko kruži.

– Bosna i Hercegovina je i po Ustavu i po povijesti složena, višenacionalna država. Čista građanska opcija je u njoj nemoguća, jer predstavlja negaciju same biti BiH. Već je pticama na grani jasno da je ta priča o “građanskoj BiH” samo maska za nacionalizam brojnijeg naroda – tvrdi Raspudić.

Raspudić dodaje i da smo “u povijesti vidjeli i mirne razlaze, poput Češke i Slovačke, ali i ostajanja u prisilnom “braku” nakon krvavih ratova, kao u BiH.

– Iz perspektive pripadnika generacije koja je doživjela rat, mogu samo reći da preferiram svaku mirnu i dugoročno održivu opciju. No, za imati mir potrebno je da ga žele svi, dok je za sukob dovoljno da ga želi samo jedna strana – naglašava Raspudić.

Smatra i da, kako keže, “bošnjačko političko vodstvo u BH nije spremno ni za kakav dogovor, koji bi Hrvatima garantovao da im drugi neće određivati političke predstavnike”.

(StarMo)