Naslovnica Mostar Raspudić: Aerodrom Mostar očekuje pomoć viših nivoa vlasti

Raspudić: Aerodrom Mostar očekuje pomoć viših nivoa vlasti

600
Marin Raspudić

Mostar — Bez pomoći države, neka nam je Bog na pomoći – kazao je direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić dodajući kako “očekuje pomoć s viših nivoa vlasti, a sve s ciljem da aerodrom opstane”.

– U planu za 2020. godinu promijenili smo naše zahtjeve prema Federalnom ministarstvu prometa, tražeći samo operativne troškove kako bismo opstali. Dobili smo dopis Fly Bosnije i Croatia Airlinesa koji žele raditi. Svi smo se nedavno testirali na koronavirus, dok će nam određena sredstva trebati da uradimo sve kako bi putnici tokom putovanja bili sigurni od virusa, rekao je Raspudić.

Podsjeća da je ova ustanova 2019. godinu završila sa pozitivnim poslovanjem, što je dobrim dijelom olakšalo isplatu dohodaka u mjesecima pandemije.

– Imali smo određeni dio sredstava koje smo ravnomjerno rasporedili u vremenu pandemije. Ne volim ni pričati o socijalnoj distanci. Teško je bilo. Morali smo reagirati. Niko nije radio, prihoda nije bilo. U ovim vremenima smo opstali. Vratili smo se svi. Nažalost, zasad nema interesa putnika. Filozofija će ubuduće biti drugačija. Osjeti se uznemirenost. Da država nije stala iza Lufthanse i ona bi propala. Uz dobru organizaciju, mislim da ćemo se izvući. Nakon toga treba nam dugoročni plan na četiri godine, ističe Raspudić.

Kaže i da će insistirati da se Zračna luka Mostar u narednim godinama više koristi za gašenje požara.

(StarMo)