Naslovnica Život Rambo pravi “Kuću ljubavi”

Rambo pravi “Kuću ljubavi”

499
Rambo Amadeus

Vrnjačka Banja — U spomen na tetku i tetka Evu i Dragana Topalovića, kod kojih je proveo djetinjstvo, Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, napravit će – “Kuću ljubavi”.

Poznati par iz Vrnjačke Banje ostavio je muzičaru u nasljedstvo nekretninu, koju on namjerava da restaurira.

Rambo objašnjava kako je došao na ideju da promjeni namjenu objekta koji se nalazi pored izvora Jezero.

Tako što sam godinu dana samo plaćao račune i nervirao se. To nasljedstvo mi je bilo kao neko breme na leđima, a bilo mi je žao da ga prodam, jer čitavu našu familiju vezuju uspomene za Banju. Svi smo tu dolazili kao djeca. Samo mi je jednom kliknulo „tras“, i to je to. Osmislio sam cijeli projekat koji će početi u julu ove godine i čitav mjesec provest ću u Banji, biću čak i fizički radnik na tom zdanju.

Snimamo serijal o pretvaranju kuće – kaže muzičar i nastavlja:

Đavo je odnio šalu. U Banji se kuće ne izdaju zimi zbog skupih računa za grijanje. Mi ćemo sa ovom kućom da pokažemo da pomoću solarnih panela i toplotne pumpe, pošto je Banja sva na toploj vodi, možemo da napravimo da plaćaš pet eura mjesečno struju, a da ti kuća bude topla. Onda će svako da izdaje – kaže on.

Prema njegovim riječima, najveća želja mu je da to bude Kuća ljubavi, u kojoj će se, osim fotografija iz porodičnih albuma bračnog para Topalović, u prostorijama nalaziti i fotografije drugih poznatih Vrnjčana.

Siguran sam da će i ljudi iz Vrnjačke Banje donositi fotografije svojih predaka – ljubavnih parova, kada budu vidjeli da je ta akcija pokrenuta. Prosto da zaštitimo, očuvamo i promovišemo jednu divnu priču, jedan divni period kraljice našeg turizma – kaže Pušić.