Naslovnica Mostar “Ramazan u Mostaru”: U srijedu zajednički iftar i koncert duhovne muzike

“Ramazan u Mostaru”: U srijedu zajednički iftar i koncert duhovne muzike

317

Mostar — U organizaciji Grada Mostara, Kluba vijećnika Bošnjaka, Centra za kulturu, Medžlisa Islamske zajednice i BZK „Preporod“, u srijedu 27. aprila, uoči 27. noći Lejletul-kadr, na Trgu Musala u 19:53 sati u sklopu programa „Ramazan u Mostaru“, bit će održan zajednički mostarski iftar građana i koncert duhovne muzike učenika osnovnih škola Grada Mostara.

Za zajednički iftar nisu potrebne prijave.

Na Trgu Musala u posebno osvijetljenom ambijentu planirano je postavljanje stolova i stolica za iftar.

Kako su najavili organizatori, građani će imati priliku da zajedno iftare na otvorenom i dožive lijepe noći ramazana u Mostaru.

Za vrijeme trajanja iftara i koncerta od 19:30 do 23:00 sata biće privremena obustava saobraćaja ulicom Mostarskog bataljona od raskrsnice sa ulicama Mladena Balorde i Braće Fejića, pored Trga Musala, preko mosta Maršala Tita do raskrsnice sa ulicama Alekse Šantića i Adema Buća.

Prijatelji podrške programa „Ramazan u Mostaru“ su BH Telecom i MTA (M.T. Abraham group), te Turistička zajednica HNK, Vlada HNK, Commerce Engineering, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Middle Point, Socialnet, Plaza , Hercegovinapromet d.o.o, Jaffa Komerc d.o.o., Vispak, Nova vita, Manuel Caffee, Igman Food Factory i Contact Travel.

“Pozivamo sve građane da se pridruže zajedničkom mostarskom iftaru i da okupljeni oko ramazanskih vrijednosti pošaljemo poruke mira, tolerancije i zajedništva iz Mostara.U zajedništvu i vrijednostima koje baštinimo pošaljimo najljepše poruke iz Mostara”, poručili su organizatori.

(StarMo)