Naslovnica Region Rama se zahvalio Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji

Rama se zahvalio Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji

621
Edi Rama

Tirana — “Prvenstveno želim svim srcem zahvaliti Rumuniji, rumunskom narodu i vladi i fantastičnom rumunskom timu koji radi dok mi razgovaramo na spašavanju i izvlačenju tijela. Ovo je bilo nešto nevjerovatno što ste uradili za nas”, kazao je Edi Rama, albanski premijer.

“Ponovo kažem hvala vam od sveg srca. Trenutno radimo inventuru svih porodica, popisujemo ih i stavljamo ih u različite grupe koje će biti raspoređene po hotelima na obali. Smjestiti ćemo ih u hotele jer ne mogu ostati u šatorima, ne mogu ostati pod otvorenim nebom, djeca ne mogu ostati bez svoje zadaće.

To je ono što radimo trenutno i počeli smo raditi na tome jučer. Trenutno imamo nekoliko hiljada bez domova. Zgrade koje su se srušile su bile relativno stare, s početka 1990-ih, i imamo probleme koji su nastali tokom tog perioda.

U posljednje vrijeme smo radili na kontrolama. Želim se zahvaliti vladi Hrvatske i premijeru koji je među prvima nazvao i timu koji su poslali ovdje da nam pomognu. Oni se žrtvuju za nas i rade veoma opasan posao, Hrvatska treba biti ponosna na te ljude.

Srpski tim je tu, čuo sam se predsjednikom Vučićem s kojim sam pričao. Kad su drugi bili u problemima, mi smo slali pomoć u našim mogućnostima”, poručio je Rama nakon potresa koji su pogodili Albaniju.


(StarMo)