Naslovnica BiH Radovi, obustave saobraćaja…

Radovi, obustave saobraćaja…

268
foto: ilustracija

Sarajevo — Vozačima se ovoga jutra skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na mogućnost sitnijh odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu, javili su jutros iz BIHAMK-a.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1. mart, na autoputu A-1 Zenica jug-Lašva, večeras od 20 sati do sutra (23.10.) do 06 sati za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zenica jug-Lašva.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Danas počinju radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, javili su jutros iz BIHAMK-a.

(StarMo)