Naslovnica BiH Radončić: Zatvoriti sarajevski aerodrom za putnike

Radončić: Zatvoriti sarajevski aerodrom za putnike

333

Sarajevo — Međunarodni aerodrom Sarajevo treba odmah zatvoriti za putnike jer se dešavaju zloupotrebe od lica i avio-kompanija iz pojedinih zemalja, ocijenio je ministar bezbjednost u Savjet ministara Fahrudin Radončić – prenosi Srna.

On je na svom “Instagram” profilu, povodom interesovanja brojnih medija za ovo pitanje, objavio da Međunarodni aerodrom Sarajevo što prije treba zatvoriti za putnike, “ali ne i za transport robe”.

Vlasnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada Federacije BiH, a takođe, ista Vlada je aktivirala Federalni štab civilne zaštite, koji radi, zaista, efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spasavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH – rekao je Radončić koji je i predsjednik Koordinacionog tijela za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH.

On je poručio da će, ukoliko dobije zahtjev Federalnog štaba civilne zaštite za zatvaranje Međunarodnog aerodroma, učiniti sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara.

(StarMo)