Naslovnica Politika Radončić: Šarovićeva “notorna laž”…

Radončić: Šarovićeva “notorna laž”…

552
Fahrudin Radončić; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — “Mislim da nije uredu da gospodin Šarović bez dogovora sa makar sigurnosnim strukturama govori o nečemu što je prije pet ili deset minuta bilo državna tajna” – kazao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, gostujući na Face TV.

“Nema nikakvog spektakularnog hemijskog oružja, nema te vrste gluposti, radilo se o prodaji aluminijuma koji je na toj listi da se ne može isporučivati Iranu i ne postoje nikakvi imaginarni stranci, dva, tri ili pet. Postoji jedan čovjek koji je na tu temu oficijelno, službeno razgovarao s gospodinom Dodikom i taj se čovjek zove Fahrudin Radončić” – rekao je ministar sigurnosti BiH.

Kazao je da je Šarović “izgovorio notornu laž”, te da je “novi CIK stari lopovluk”.

“Mene niko neće konsultovati jer znaju da ja ne učestvujem u kriminalu. Ovaj čovjek što priča prije mene što je sjedio izgovorio je notorne laži. Hajmo postaviti stvari ispočetka, jesmo li imali izbornu komisiju. Isti taj Arnautović koji je ostao u komisiji. Dozvolite da Vam dam dokaze. Isti taj CIK, svih sedam članova uključujući dva bošnjačka, su dozvoli da se noć uoči izbora zamjeni 6.500 članova stranačkih odbora njihovom odlukom i onda smo imali falsificirane izbore. Da li glasaju mrtvi, da li nam se kradu glasovi. Znam koliko je bilo nevažećih glasova. Pola miliona nevažećih glasova, nemamo elektronsko glasanje” – kazao je Radončić.

(StarMo)