Naslovnica BiH Radončić odgovorio na prozivke: Čujem plač i glasnu kuknjavu…

Radončić odgovorio na prozivke: Čujem plač i glasnu kuknjavu…

393
Fahrudin Radončić

Sarajevo — Nakon niza optužbi koje je aktuelni predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković izrekao gostujući sinoć na ‘Face TV’, na račun lidera SBB-a Fahrudina Radončića, vrlo brzo uslijedio je Radončićev odgovor.

Konaković je, naime, u nekoliko navrata lidera SBB-a nazvao “mafijašem”, govorio o “granatama sa Tornja”, te izrekao niz drugih teških optužbi.

Komentarišući Konakoviće optužbe Radončić je, između ostalog, naveo kako je “iznenađen” onim što je čuo.

“Čitam i čujem glasnu kuknjavu, plač, suze, ridanje, nepotrebne uvrede i cmizdravu nemoć onih koji su me javno, i to sa mnogo glupog osjećaja bezobrazne i nadnaravne moći, javno vrijeđali da se pitam baš kao i njihova rahmetli nana” – naveo je Radončić.

Svoje protovnike Radončić je nazvao “marginalaca koje je poplava izbacila na površinu”, te da je “mnogo važnije da nakon koalicionog potpisa SDA, SBB-a i DF-a, Bosna i Hercegovina može dobiti Vijeće ministara i posljedično odmah poslati Program reformi”.

“To je ekstremno važan iskorak ka euroatlantskim integracijama. I to znači aktiviranje u milijardama vrijednog novca koji je bio blokiran zbog neizbora VM-a. Također, vrlo je važno i da Kanton Sarajevo, umjesto ublehaša, dobije vrijednu vladu i direktore koji će nadoknaditi izgubljenu godinu” – navodi lider SBB-a.

(StarMo)