Naslovnica Politika Radončić o Dodikovom prijedlogu: “Nedopustiva ratna provokacija”…

Radončić o Dodikovom prijedlogu: “Nedopustiva ratna provokacija”…

306
Fahrudin Radončić - SBB

Sarajevo — Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada pristati neće. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga. Kao što nema dileme da ponuda Bakira Izetbegovića, da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna, kazao je lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić.

“Nije legitimna, jer za 25 godina upravljanja našim narodom ima porazan rezultat da smo postali najnerazvijeniji dio Evrope, nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokom nivou, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najniži mogući nivo. Legalistički se, također, postavlja pitanje čemu onda Predsjedništvo BiH, kao vrhovni komandant Oružanih snaga BiH i čemu smisao postojanja naše državne vojne sile, ako se jedan stranački ili umišljeni nacionalni lider unaprijed nudi kao jedini mogući komandant”, navodi lider SBB-a.

Kako je naveo, sa Izetbegovićem se moće “složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine”.

“Gospodin Izetbegović i njegov – kako ga i on naziva ‘genocidaški’ koalicioni partner Milorad Dodik, sa kojim je nedavno napravio koaliciju čak i u Srebrenici – napokon trebaju početi da rade za građane i narod. I, da se, polako umjesto rata, nakon više decenija konfliktne i loše vlasti, spremaju za političku penziju 2022. godine. Za početak, neka nabave dva miliona doza vakcina, neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prestanu sa bagatelnom rasprodajom državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo”, naveo je Radončić.

 


(StarMo)