Naslovnica Život Radna prava: Stiže Web savjetovalište za novinare u BiH

Radna prava: Stiže Web savjetovalište za novinare u BiH

401
foto arhiva

Sarajevo — Udruženje BH novinari sutra s početkom u 11 sati, organizuje web savjetovalište o radnim pravima medijskih radnika u vrijeme epidemije COVID-19.

Novinari i novinarke, kao i drugi medijski profesionalci, koji žele da prisustvuju ovom događaju, treba da se za to prijave danas do 18 sati.

Na kontakte udruženja mogu poslati i pitanja za advokata. Nakon prijave, iz udruženja će učesnicima poslati link na kojem će moći pristupiti događaju.

Udruženje BH novinari je ranije uputilo protest zbog otpuštanja novinara sarajevskog Oslobođenja, kao i zbog, kako su naveli, “najava iz još najmanje deset medijskih kuća u BiH”, da će biti još otkaza novinarima i drugim medijskim profesionalcima, zbog finansijske krize izazvane epidemijom korona virusa.

– Webinar organizujemo putem Zoom aplikacije, a prezentaciju će održati Armela Ramić, advokat sa višegodišnjim iskustvom u praksi, specijalizovana za oblasti radnog prava, privrednog i građanskog prava, te za rješavanje privrednih i građanskih sporova – kazao je Mahir Sijamlija iz Udruženje BH novinari.

(StarMo)