Naslovnica BiH Radman u Stocu: Hrvati, mali narod – žrtva “svih ideologija”

Radman u Stocu: Hrvati, mali narod – žrtva “svih ideologija”

369
Radman i Čović u Stocu

Stolac — Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je u subotu u Stocu, gdje je sudjelovao na obilježavanju 76. godišnjice “Bleiburške tragedije i križnog puta”, kako je hrvatski narod “bio žrtva svih ideologija, od fašističke, nacističke do komunističke”.

– Kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske danas sam ovdje na obilježavanju 76. godišnjice Bleiburške tragedije, križnog puta, svih križnih putova ili marševa smrti na Radimlji, gdje je prije 76 godina bilo jedno veliko stratište, gdje su komunistički zločinci počinili velika ubojstva. Ubijali su ljude, i civile i zarobljenike, bez suda, bez presude. To je zapravo jedno strašno poglavlje u hrvatskoj prošlosti – izjavio je novinarima hrvatski ministar Grlić Radman.

Istaknuo je kako je hrvatski narod” mali narod te da je bio žrtva svih ideologija”, jednako fašističke, nacističke, a tako i komunističke.

– Osobito u maju 1945. godine, od Bleiburga pa kroz cijelu tadašnju bivšu državu, Jadransko more, ubijani su ljudi, bacani su u zajedničke jame. Nevini civili su ovdje, djevojke, žene u narodnim nošnjama ubijane bez suda i presude – rekao je ministar Grlić Radman nakon susreta s načelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem.

Grlić Radman je dodao kako je hrvatski narod bio tokom svih tih godina “izložen jednom nesmiljenom komunističkom nasilju do 1990. godine”.

(StarMo)