Naslovnica BiH Qatar Airways će opet letjeti za Sarajevo

Qatar Airways će opet letjeti za Sarajevo

147

Sarajevo — Svjetska aviokompanija Qatar Airways ponovno uspostavlja letove iz Dohe na Međunarodni aerodrom Sarajevo 3. juna 2022. godine, omogućavajući Bosni i Hercegovini da se ponovo poveže sa svijetom.

Letovi za glavni grad Bosne i Hercegovine će se obavljati tri puta sedmično, nedjeljom, utorkom i petkom s letom u trajanju od samo šest sati. Letovi na destinaciji će se obavljati Airbus-om A320 s 12 sjedišta u biznis klasi i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi.

Ponovna uspostava letova, koji su prvobitno počeli 2017. godine, podrazumijeva da putnici sada mogu uživati u povezanosti s više od 140 destinacija u okviru opsežne globalne mreže preko najboljeg aerodroma na svijetu, Međunarodnog aerodroma Hamad, što uključuje i destinacije diljem Azije, Afrike, Sjeverne Amerike i Australije.

Nacionalni avioprijevoznik Katara orijentisan je ka istočnoj Evropi uz ponovno uspostavljanje letova za Sarajevo, što dodatno podupire globalnu povezanost.

Regionalni predstavnik Qatar Airwaysa za Južnu Evropu Mate Hoffman je izrazio zadovoljstvo što ponovno uspostavljaju letove za Sarajevo.

(StarMo)