Naslovnica Politika PZP održala mirni protest u Banjoj Luci

PZP održala mirni protest u Banjoj Luci

323

Banja Luka — Mirni protest Platforme za progres (PZP) pod sloganom ‘Dosta je bilo šutnje’ održan je u Banjoj Luci, u parku Mladen Stojanović, simbolično kao i svakog put do sada u 5 do 12. Tražili su da organizuju protestnu šetnju, a li im MUP Republike Srpske nije to dozvolio.

Uz poštovanje mjera zaštite od koronavirusa, nošenje maske i socijalne distance, Platforma za progres okupila je nekoliko desetina svojih članova. Neki od njihovih zahtjeva su pravedni izbori, elektronsko glasanje, provođenje sudskih odluka, ali i smanjenje plata političarima i povećanje prihoda radnicima.

Regije su podijelili po rijekama, kako kažu, kako bi se prelazile entitetske i kantonalne linije i kako bi ljudi počeli da se integrišu i zajedno djeluju u rješavanju problema.

“Naša kampanja bazira se na četiri principa, a to su država, znanje, poštenje i mladi. To znači da kad god donosimo neku odluku pitanje da li je u interesu države, a ne tebe lično, da li je donose osobe koje imaju znanje, a ne oni koji su podobni, da li su osobe poštene i da li daju priliku mladima”, poručio je predsjednik PZP Mirsad Hadžikadić, prenosi federalna.ba.

“Regija Vrbas uključuje Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Bugojno, Gradiška, Jajce, i Banjaluka i Prnjavor, i tu djelujemo i tu imamo članove koji učestvuju u izgradnji i aktivno učestvuju u platformi”, dodala je Samra Turčinhodžić, predsjednica regionalnog odbora Vrbas PZP-a.

(StarMo)