Naslovnica Život Putin: I mi ćemo definirati crvene linije

Putin: I mi ćemo definirati crvene linije

435
Vladimir Putin

Moskva — Rusija će definirati vlastite crvene linije u odnosima s drugim zemljama na osnovu svakog pojedinačnog slučaja, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju Saveznoj skupštini u srijedu.

– Moram to reći. Imamo strpljenja, odgovornosti, profesionalizma, vjere u sebe i u svoju ispravnost, kao i zdrav razum u donošenju bilo kakvih odluka. Nadam se, međutim, da niko neće odlučiti da pređe takozvane crvene linije u odnosima s Rusijom, i mi ćemo definirati te crvene linije u svakom pojedinačnom slučaju – izjavio je šef ruske države.

Putin je također istaknuo da će kogod orkestrira bilo kakve provokacije protiv Rusije gorko zažaliti zbog svojih akcija.

– Rusija želi da ima dobre odnose s učesnicima u globalnoj komunikaciji. To se odnosi i na one s kojima su međusobni odnosi s nama narušeni u posljednje vrijeme, da se blago izrazim – kazao je ruski čelnik.

– Ne želimo da spaljujemo bilo kakve mostove, ali ako neko smatra naše dobre namjere kao indiferentnost ili slabost i namjerava raznijeti te mostove, mora znati da će ruski odgovor biti asimetričan, brz i žestok – upozorio je ruski predsjednik, javlja ruska novinska agencija TASS, a prenose bh. mediji, koji se pozivaju na Fenu.


(StarMo)