Naslovnica Politika Pusić najavila “odlazak iz politike”

Pusić najavila “odlazak iz politike”

376
Vesna Pusić

Zagreb — Aktuelna zastupnica u Saboru RH i bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić najavila je odlazak iz politike.

Ova agilna političarka jedna je od rijetkih koji su u kontinuitetu na hrvatskoj političkoj sceni dokazivali korektan i prijateljski odnos prema BiH – piše Klix.ba

– Ovo nije potpuni odlazak iz politike jer još ću se baviti pisanjem o politici. U stvari, ovo je proces koji je započeo još prije nekoliko godina, u trenutku kada je Hrvatska narodna stranka odlučila promijeniti politiku i koalirati s HDZ-om. Do tada je moja cjelokupna karijera bila usmjerena u izgradnju HNS-a kao liberalno-demokratske stranke, a kada je to zglajzalo, donijela sam odluku o izlasku iz politike, kazala je Pusić za Jutarnji.hr.

Pusić je 16. maja, nakon održane mise za Bleiburg u Sarajevu koja je izazvala izrazito negativne konotacije velikog dijela bh. javnosti i tokom koje su održani protesti antifašista izrazila poštovanje Sarajevu.

– Sarajevo je još jednom pokazalo svoju veličinu održavši antifašistički skup i odavši poštu žrtvama ustaškog režima, navela je ona.

(StarMo)