Naslovnica Region Pupovac o Popisu u RH i manjem broju Srba: Reakcija nakon “analize”…

Pupovac o Popisu u RH i manjem broju Srba: Reakcija nakon “analize”…

125
Milorad Pupovac

Zagreb — Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac rekao je kako će SNV “reagirati na popis stanovništva”, prema kojem je broj Srba u Vukovaru pao ispod 30% nakon što naprave analizu i vide je li sve bilo u skladu s propisima.

– Nakon što napravimo analizu, nakon što vidimo pojavljuju li se i koliko slučajevi koji upućuju na moguće nepravilnosti koje smo do sada vidjeli, tada ćemo reagirati. Za sada taj posao još nije gotov, ali uskoro će biti, rekao je Milorad Pupovac u izjavi za medije nakon komemorativnog skupa u selu Glušci u organizaciji SNV-a.

Dodao je kako nisu imali procjene oko broja Srba koji žive u Vukovaru te kako samo gledaju jesu li stvari provedene u skladu s pravilima i je li popis proveden bez pritisaka i negativne kampanje.

– Ono što nas samo brine je to da su neki ljudi imali cilj i misiju da taj broj Srba mora biti ispod onog postotka koji je bio prije 10 godina, istaknuo je.

Potvrdno je odgovorio na pitanje jesu li imali kakve dojave vezano za neke nepravilnosti te istaknuo kako nisu jedini koji vide da u ovom popisu “ima mjesta koja su nepouzdana”.

(StarMo)