Naslovnica Politika Pupovac o izborima: Još nismo donijeli odluku…

Pupovac o izborima: Još nismo donijeli odluku…

342
Milorad Pupovac

Zagreb — Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da ova stranka “još nije donijela odluku o tome kojeg će predsjedničkog kandidata u Hrvatskoj podržati” i da želi da se predizborna kampanja sa izrazito desne pozicije vrati prema centru.

“Mi smo vrlo aktivni promatrači cijeloga procesa. Iz toga bi moglo proizaći da u jednom trenutku SDSS pozove birače da glasaju za nekoga”, rekao je Pupovac za HTV.

On je naveo da je funkcija predsjednika u Hrvatskoj “dobila obrise estrade i da je kroz aktuelnu kampanju banalizovana”.

“Želimo da se kampanja koja je počela od izrazito desne pozicije vrati prema centru i tada ćemo vjerovatno imati bolje pretpostavke za donošenje odluke koga podržati”, rekao je Pupovac, ocijenivši da je Hrvatskoj potreban “ozbiljan predsjednik”.

Govoreći o hrvatsko-srpskim odnosima, Pupovac je rekao da je bilo mnogo riječi “koje ne pomažu”, a sada ih je manje nego ranije, između ostalog, zalaganjem različitih ljudi koji su se posvetili tome da ih bude manje.

“Jedan od mojih političkih ciljeva i stranke kojoj pripadam, jeste da poruke koje se šalju iz Beograda prema Hrvatskoj nemaju tu vrstu sadržaja, emocija koje bi bile uvredljive ili na bilo koji način omalovažavale”, rekao je Pupovac i podsjetio da su se odnosi Hrvatske i Srbije počeli komplikovati od 2012. godine, od nesporazuma na relaciji Kosor-Tadić.

(StarMo)