Naslovnica Region Pupovac ne žali što je bio na obilježavanju “Dana RS”

Pupovac ne žali što je bio na obilježavanju “Dana RS”

94
Milorad Pupovac - SNV

Vukovar — Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac kazao je danas u Vukovaru da njegovo prisustvo u Banjoj Luci nije imalo politički karakter te istakao kako ne žali što je bio u tom gradu na obilježavanju 30. godišnjice Republike Srpske prošlog vikenda.

“Moje prisustvo kao predsjednika SNV-a prije svega bilo je povezano sa saradnjom s institucijama Republike Srpske”, rekao je Pupovac i istakao da ne vidi razlog za žaljenje zbog toga.

Razlog za žaljenje, kako je kazao, vidi u tome što neki ljudi vide problem u saradnji s institucijama jednog entiteta BiH.

Pupovac je u Vukovaru prisustvovao godišnjici Mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema i međunarodnog priznanja Hrvatske.

“Ova mirna reintegracija bi trebala biti dokaz našem doprinosu miru i našoj želji da mir ne vlada samo u Hrvatskoj nego i u drugim zemljama koje tog mira u dovoljnoj mjeri nemaju”, kazao je Pupovac i dodao da će saradnja s institucijama Republike Srpske biti nastavljena kada je riječ o humanitarnim pitanjima, prenose bh. portali, pozivajući se na Fenu.

“U BiH se vode rasprave o tome šta je ustavno, a šta nije, mi se u te rasprave nismo uplitali. Tamo se vode ozbiljne rasprave o tome kakva je sudbina BiH. Mi smatramo da BiH treba biti zemlja mira”, kazao je Pupovac, a prenosi Tanjug.

Sva tri naroda u BiH, istakao je, trebaju doći do boljih odnosa međusobnim razumjevanijem.

“Ako smatrate da sam ja čovjek koji će dezintegrirati BiH više nego što je ona dezintegrirana, onda mi to morate dokazivati”, kazao je Pupovac.

(StarMo)