Naslovnica BiH Puljić nakon mise za Bleiburg: To je ta demokracija komunistička…

Puljić nakon mise za Bleiburg: To je ta demokracija komunistička…

374
foto: arhiva - ilustracija

Međugorje — U razgovoru za Radio postaju ‘Mir’ Međugorje vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić osvrnuo se na protekla događanja u Sarajevu uoči, za vrijeme i nakon svete mise za Bleiburg.

– Tražilo se od mene da odustanem od mise radi smirivanja. Rekao sam da nisam nahuškao narod, onaj tko je to radio neka smiruje, kazao je kardinal Puljić dodajući kako za sve ne vrijede ista pravila.

– U katedrali ne bi bilo mjesta za sve da smo rekli vjernicima da dođu. Mi smo rekli da se slave mise kući, a mi ćemo poštivati upute stožera. Međutim druga strana ima privilegije i medije koji su itekako nahuškali to. I onda nakon svega ovoga glavni huškač je rekao kako je sve u redu, kazao je kardinal Puljić.

Dodao je kako je “čovjek koji ga je nazvao svinjom, najbolje rekao o sebi”.

– Bile su tu razne prijetnje. To je ta demokracija komunistička. To je bilo mučno, jako me zabolilo što u jednom trenutku su svi zaboravili koliko sam živio i žrtvovao za ovaj grad i ovu zemlju, naveo je, između ostalog, kardinal Puljić.

On se zahvalio reisu-l-ulemi ef Kavazoviću koji je, kako kaže kardinal Puljić, “vjernički i razumski reagirao”.

– On zna dobro da tu živimo, da nam se zajedno boriti. Iznenađen sam s koliko mržnje je progovorio susjed mitropolita. Iznenađen sam, ali treba svatko svoju aviliju očistiti, a ne bacati smeće u tuđe dvorište. Ne bih htio istom mjerom uzvraćati – kazao je kardinal Puljić.

(StarMo)