Naslovnica Život Pula: Pokušao namamiti dječaka u auto…

Pula: Pokušao namamiti dječaka u auto…

77
foto arhiva - ilustracija

Pula — Još uvijek nepoznati muškarac krajem prošle sedmice pokušao je namamiti u svoj automobil 11-godišnjeg učenika petog razreda Osnovne škole Vidikovac u Puli u Hrvatskoj, ali u svom naumu nije uspio. No, ovaj nemio događaj itekako je uznemirio njegovu majku i uzbunio brojne roditelje čija djeca pohađaju ovu pulsku školu.

Kako je portal Glas Istre saznao od majke, koja je molila za anonimnost kako se dijete ne bi bilo dodatno izlagalo stresu, sve se to dogodilo krajem prošle sedmice u poslijepodnevnim satima.

“Moj sin inače ide u školu i iz škole s prijateljima iz kvarta. Međutim, taj dan nakon škole shvatio je da je ostavio ispod klupe nešto pa se vratio opet u školu, a prijatelji ga nisu željeli sačekati. Tako se dogodilo da je sam krenuo kući. Odmah ispred škole prišao mu je taj muškarac za kojeg moj sin kaže da je zapamtio plavu jaknu koju je nosio i da ima sijedu kosu, iako tvrdi da nije star, već negdje u srednjim godinama. Čovjek ga je pitao voli li bombone i kad je mali rekao da voli, ponudio ga je, ali je moj sin zahvalio i odbio. Onda je čovjek započeo razgovor s njim i pitao ga voli li više mačke ili pse, na što mu je moj sin rekao da voli više pse. I tada mu je čovjek ponudio da dođe s njim do automobila jer da baš ima male štence pa bi mu ih rado pokazao. I tu se malom upalio alarm, rekao mu je da ne može jer ga prijatelji čekaju i da mora kući. Okrenuo se i lagano krenuo nizbrdo od škole prema kući. Nije trčao, ali kada je zašao za prvi ugao, kako mi je ispričao, počeo je trčati koliko ga noge nose sve do zgrade. Tu je stao i okrenuo se da vidi prati li ga muškarac i, kada je vidio da ga nema, ušao je brzo u zgradu”, ispričala je majka 11-godišnjaka.

Dodala je da ju je sin odmah nazvao, ona je dojurila kući za minutu i zatekla ga blijedog i u šoku te se, kaže, doslovno tresao. Stoga je odmah nazvala policiju koja je, kaže, također došla u svega par minuta, piše Glas Istre.

(StarMo)