Naslovnica Politika Puhalo: Bez ostavke Lukača, “batinjanje će biti ozakonjeno”

Puhalo: Bez ostavke Lukača, “batinjanje će biti ozakonjeno”

405
Srđan Puhalo

Banja Luka — “Ukoliko ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nakon jučerašnjeg postupka u Narodnoj skupštini Republike Srpske ne podnese ostavku, to će značiti da je batinanje ozakonjeno jer se dogodilo u zakonodavnom tijelu entiteta”, kazao je u razgovoru za Fenu politički analitičar i psiholog Srđan Puhalo.

Takvo ponašanje, smatra Puhalo, pokazuje da je mnogo važnija forma od suštine, da je mnogo važnije napraviti “geg” nego imati konstruktivni razgovor te da je važnije kako će vas drugi vidjeti nego šta će se korisno uraditi, ali i to da kada nekome udarite šamar to zapravo i nije važno.

“Ovo sinoć sprema se već duže vrijeme jer su odnosi unutar entitetskog parlamenta logično doveli do toga. U toj skupštini sada ima nekoliko poslanika koji se na drugačiji način ponašanju u parlamentu nego što je to bilo do sada” – pojašnjava Puhalo.

Podvukao je da tu prije svih misli na Stanivukovića, ali i na druga dva narodna poslanika iz PDP-a Nebojšu Vukanovića i Jelenu Trivić, a iako to ponašanje ne mora biti loše, ono je novo i neuobičajeno.

Zbog svega toga Puhalo je mišljenja da ministar Lukač zapravo i nije političar, nego prije svega policajac, ali je pitanje da li je on dobar policajac, no u svakom slučaju “jasno je da nema dovoljno visok prag tolerancije da istrpi to u šta se NSRS pretvorila”.

(StarMo)