Naslovnica Sport Pudar po dolasku u BiH: Sav rad i trud se isplatio!

Pudar po dolasku u BiH: Sav rad i trud se isplatio!

94
Lana Pudar

Sarajevo — Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar doputovala je u Sarajevo iz Rima, gdje je osvojila dvije srebrene i jednu zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Pudar su na međunarodnom aerodromu dočekali brojni mediji kojima je prenijela utiske sa takmičenja u Rimu, gdje je ostvarila veliki rezultat za plivanje i općenito bh. sport.

– Veoma sam sretna i ponosna, sav rad i trud se isplatio. Nadam se da ću i u Tokiju ostvariti dobre rezultate, a ovo je dokaz da sam pred Olimpijadu u dobroj formi – kazala je plivačica.

Pudar napominje da u Rimu nije ostvarila svoj ovosezonski najbolji rezultat, jer je martu ove godine u disciplini 100 metara delfin ostvarila 20 stotinki sekunde bolji rezultat.

– Teško je reći da mogu pobjediti na Olimpijadi, ali mislim da sam spremna da napravim dobar rezultat. Išla sam u sve tri discipline na medalju, ali ipak sam se iznenadila svojim rezultatima jer sam skoro sva vremena poravila. Ovo je prvo takmičenje koje se održalo po ovakvom sistemu, sve je bilo novo za mene, a dobro sam plivala. Očekivala sam jaku konkurenciju, a isto tako smo upoznati s protivnicima na Olimpijskim igrama – izjavila je Mostarka.

(StarMo)