Naslovnica Mostar Pudar: Daću sve od sebe da u Tokiju predstavim BiH…

Pudar: Daću sve od sebe da u Tokiju predstavim BiH…

925
Lana Pudar

Mostar –Mostarska plivačica Lana Pudar izjavila je u utorak na konferenciji za novinare kako će “dati sve od sebe da na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavi Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu”.

Pudar je ranije na mitingu u Beogradu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u istoriji bosanskohercegovačkog plivanja.

– Ovaj rezultat je zaista jako velik i ja sam ponosna na to, zadovoljna i sretna. Za to je naravno potrebno mnogo rada, truda i odricanja, talent i mnogo ljudi od kojih imam neizmjernu podršku. To su prije svega moji roditelji, a zatim treneri, nastavnici, kolege i prijatelji – istaknula je 15-godišnja plivačica u Gradskoj vijećnici.

Pudar je primio i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodala je kako će se “potruditi da u budućnosti trenira još jače i postiže još bolje”.

Predsjednik Kluba vodenih sportova “Orka” iz Mostara Damir Đedović kazao je kako je riječ “o rezultatu svjetskih okvira”.

– Ovo je drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji, a pričamo o djevojčici od 15 godina koja nema olimpijskog bazena. To je nešto nevjerojatno samo po sebi – kazao je Đedović.

 

(StarMo)