Naslovnica Mostar Pucao u plafon Pivnice

Pucao u plafon Pivnice

797
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — U toku je potraga za jednim licem zbog sumnje da je pucao u ugostiteljskom objektu, javili su jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U noći između subote i nedjelje, oko 2 sata iza ponići, u Policijsku upravu Mostar obratio se vlasnik Ugostiteljskog objekta “Pivnica” u Lacinoj ulici u Mostaru i prijavio da je lice A.Š. iz Mostara pucao iz pištolja u plafon objekta, javili su iz policije.

“Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, te su utvrdili da su navodi prijave tačni, te su došli do saznanja da je navedeno lice, prethodno sa još jednim licem, konzumirao opojnu drogu zbog čega je upozoren od strane zaštitara.

Nakon toga isti je pucao iz vatrenog oružja i udaljio se sa lica mjesta. Ugostiteljski objekat je odmah ispražnjen, a lice mjesta obezbjeđeno zbog obavljanja uviđaja.

Pripadnici policije preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i lišavanju slobode izvršioca ovog krivičnog djela”, saopšteno je na zvaničnoj internet-stranici MUP-a HNK-a.

(StarMo)