Naslovnica Mostar Pucao, držao oružje, pa završio u pritvoru

Pucao, držao oružje, pa završio u pritvoru

465
foto arhiva

Mostar — Na prijedlog kantonalnog tužilaštva HNK Općinski sud Mostar odredio je pritvor Igoru Martinoviću (1962.), zvanom Toza, iz Mostara, u trajanju od dvadeset dana zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela, među kojima izazivanje opće opasnosti i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Martinović je osumnjičen da je dana 16. 04.u poslijepodnevnim i večernjim satima, iz svog stana i s balkona, koji se nalazi u Mostaru, u naselju DUM, iz pištolja marke Crvena zastava, call. 9 mm, ispalio hice u više navrata, te je tako ugrozio sigurnost i izazvao opasnost za živote ljudi, budući da se radi o gradskom naselju i stambenoj zgradi gdje živi više ljudi.

Osumnjičeni je 17. 04., nakon intervencije policije izašao iz stana te mu je tom prilikom oduzeto streljivo i pištolj za koji nije imao odobrenje nadležnog organa za nabavljanje, držanje i nošenje.

Također, imenovani se sumnjiči da je dana 18.04., u istom stanu u kojem živi, na različitim mjestima, protivno odredbama članka 7. Zakona o oružju i streljivu u HNK, držao veću količinu oružja i streljiva čija nabavka građanima nije dopuštena.

Policija je u pretresu stana, među ostalim, pronašla automatsku pušku, ručnu bombu s upaljačem, nitroglicerinsku granatu, eksploziv, štapin i detonatorsku kapsulu, te veću količinu streljiva raznih kalibara, kao i više vrsta hladnog oružja noževa i mačeta, kao i teleskopsku palicu.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak i da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da može ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

(StarMo)