Naslovnica Politika “Prva socijaldemokratska stranka sa sjedištem u Tuzli”

“Prva socijaldemokratska stranka sa sjedištem u Tuzli”

705

Tuzla — Na konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokrata BiH, koja je danas održana u Tuzli, izabrani su članovi Predsjedništva. Husein Tokić, izabran je za generalnog sekretara, saopćeno je iz ove političke stranke.

Izabrano je i preostalih 10 članova Predsjedništva SDBiH, prenosi Patria.

Prethodno su verifikovani mandati 81 člana Glavnog odbora, koji su izabrani na nedavno održanoj Osnivačkoj skupštini.

Izabrani članovi Predsjedništva SDBiH su: Hasan Muratović, Edin Delić, Mile Atlagić, Amela Zaimović, Nedžad Šećić, Zlatko Ercegović, Mirnes Mujkić, Aziz Čačković, Ziher Suljić i Aleksandra Ivković.

“Rješenjem Općinskog suda u Tuzli, Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine upisana je u jedinstveni registar političkih organizacija 25.09.2019. godine. Nakon toga, SDBiH i u formalno-pravnom smislu djeluje u punom političkom kapacitetu na cijeloj teritoriji BiH.

Želimo istaknuti činjenicu da smo mi prva politička partija socijaldemokratske provenijencije sa sjedištem u Tuzli kao kolijevci socijaldemokratije, ali sa jasnom i nedvojbenom namjerom da nastupamo kao državotvorna partija na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pristupilo nam je nekoliko hiljada članova među kojima je značajan broj građana koji do sada nisu bili članovi ni jedne političke organizacije što je za nas jako ohrabrujuće, jer je jedan od naših ciljeva da probudimo i aktiviramo politički neaktivne građane kojih ima ogroman broj što potvrđuje i činjenica slabe izlaznosti građana na izbore. Kada je u pitanju Tuzla, moram se zahvaliti Žarku Vujoviću i Kerimu Isoviću na dosadašnjem radu u procesu formiranja Mjesnih organizacija u Tuzli.

Izašli smo iz okvira Tuzlankog kantona. Bivši gradonačelnik Brčkog Mirsad Đapo, predsjednik Pokreta za bolje Brčko pristupio je SDBIH, te najavio pristupanje članova Pokreta u SDBIH. U narednom periodu očekujemo osnivanja u Zeničko-dobojskom kantonu, Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Srednjebosanskom kantonu, gdje već imamo zakazane inicijativne odbore koji će biti nukleus stvaranja Socijaldemokrata BiH u tim regijama”, istakao je Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH.

(StarMo)