Naslovnica BiH Prozor: Poslana policija za pridošlicama iz inostranstva

Prozor: Poslana policija za pridošlicama iz inostranstva

374
foto arhiva

Mostar/Prozor — Za nekim od osoba koje su zadnjih dana pristigle iz inostranstva na područje opštine Prozor, upućena je policijska patrola, javili su jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U saopštenju CZ-a stoji kako je prozorska Ciovilna zaštita juče ujutro od sanitarnog inspektora općine Prozor – Rama, povodom novonastale situacije zbog koronavirusa, zaprimila izvještaj o broju prijavljenih osoba u Dom zdravlja Rama, pristiglih iz stranih zemalja.

Ukupan broj do sada evidentiranih dolazaka je 36 osoba.

“Svim pristiglim osobama je izdata zaštitna mjera samoizolacije, od kojih je za četiri osobe istekla zaštitna mjera samoizolacije od 14 dana. Prema saznanjima, na područje naše općine pristiglo je još 10 osoba iz stranih zemalja koje se nisu evidentirale u Dom zdravlja Rama, te je za istima upućena policijska patrola”, navodi se u izvještaju prozorske CZ.

Inače, Štab Civilne Zaštite općine Prozor – Rama na sjednici u nedjelju razmatrao je stanje izazvano problematikom koronavirusa.

Između ostalih usvojenih zaključaka donesena je odluka kojom se naređuje Operativnom Centru Civilne Zaštite općine Prozor – Rama svakodnevno radno vrijeme od 07.00 sati do 20.00 sati, saopšteno je iz OC-a CZ-e HNK-a.

(StarMo)